lørdag 29. september 2007

Kulturer knytter bånd!

Det er lørdag kveld og mørket har nettop senket seg over Kristiansand!
Nedover markens vandrer to glade ungdom hånd i hånd. Ei lys jente fra Sandnes og en mørk gutt fra Kenya! De smiler og ler og er som ungdom flest. Men det er flere ute i byen denne kvelden. Forbi kommer unge og eldre, og mange prøver mer eller mindre og skjule sin lille forundring over dette paret. Noen prøver diskrè og titte bort, mens andre sender lange blikk og snur seg og stirrer. Paret runder hjørnet med Bik Bok og kommer forbi en restaurant med uteservering, her er ikke folk fullt så diskrè, folk peker og stirrer og noen begynner å flire!
Paret later som ingen ting og rusler videre. Da de endelig ankommer Domkirka sleppes hendene og latteren bryter løs, men med en liten undertone av forargelse!
Teorien stemte og førsøket gikk som forventet! Takk til prøvekaninene Maria og Sammy...=)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Kristin!! Her kommer kommentaren:) takk for en innmari koselig telefonsamtale i kveld - gruer meg til du dra jeg:( men jeg vet du kommer til å ha det så sinsykt bra, særlig når du kan gå rundt i en konstant malariatabeltt-rus - og drømme om balltre;)også gleder jeg meg veldig til du kommer hjem og jeg kan høre hvor bra du hatt det!! glad i deg kristin!! stor klem fra anne

Maria sa...

kristin? kor blir det av kommentarane dine? alle andre har fått!!!!!
bare så vidt eg skrive her nå..:P men det e godt du har dokumentert forsøket vårt, vannvittig ubehagelig me alle di folkene ska du vita..! snakkis på onsdag snuppa:)

Lisbeth sa...

Veldig interessant fosøk. Viser at kr.sand ikke er så globalisert og flerkulturell ennå som man kanskje tror.

margrethe sa...

spanande å lese kristin. gjekk egentlig ganske glipp av reaksjonene++... hang og slang bakerst i rekka i ein dyp samtale rundt emnet kulturforskjeller...det er vel typisk hald:)å du å du....

Unknown sa...

Kristin! Tusen takk for koselig brev! Har vært hjemme i bryllup i helgen, så fikk ikke lest det før nå. Ble kjempeglad! Har du noen adresse en kan nå deg på i Uganda, eller funker mail bedre kanskje? Hva er mailadressen din? LYKKE TIL i Uganda, Kristin! Skal be for deg, og ha deg med i tankene. Gleder meg til du kommer på besøk til våren, så vi kan sladre og slumre igjen ;)
GLA I DEG! Goklem fra Jorun

Unknown sa...

Prøvde dere å gjøre forsøket andre veien?

Hadde vært spennende å se om folk hadde reagert like mye på en norsk gutt med ei afrikansk jente.

Hadde dere gått på den måten i Uganda ville det iallefall har vakt oppsikt. Gutt og jente hånd i hånd i full offentlighet... fy og fy!

Eivind, somn lengter tilbake til Uganda.

Anonym sa...

Kjempe fint å lese og se hvordan du har det. Lykke til fortsatt!Klem fra Unni og Svenn.